2014. április 29., kedd

Izomzat ! Építsük? Ne építsük? Mi legyen?

Izomzat !Építsük? Ne építsük? Mi legyen?


Kedves olvasó!

Szeretettel köszöntelek ismét !
Az erősödni vágyók egyik legérdekesebb és egyben legbonyolúltabb témája következik.

Kezdjük egy kis “felületes” anatómiával!!

Az emberi testet mozgató vázizomzat több mint 640 izomból áll, amelynek a csontokon tapadva áthidalják az izületeket. A vázizomzat a test tömegének mintegy 40%-át adja, a csontokkal és a bőrrel együtt meghatározza a test alakját.
Az izomszövet az izomösszehúzódáshoz, megrövidüléshez energiát használ fel. A megrövidüléssel húzó hatást fejt ki a csontokra, ezáltal mozgások széles skálája válik lehetővé egészen a futástól a mosolygásig. Emellett az izmok biztosítják az álló testtartást és stabilizálják az izületeket.
Lássuk akkor az izom növekedést!

Hölgyeim / Uraim !

Erre mindenkinek szüksége van ! Sokkal szebb látvány egy szép formás kar, comb , has , mint egy puha lötyögő lifegő…. Nincs igazam ?!

Mi is megy végbe az izomnövekedéskor?

Egy-egy izom izomrostok sokaságából tevődik össze, az izomrostok tömege alkotja az izomköteget. Az izomkötegekből épülnek fel maguk az izmok.
Az izomrostok száma nem változik testmozgás során, de vastagságuk nőhet és az állandó igénybevételnek köszönhetően egyik fajtából a másikká alakulhat át (fehér és vörös rostok). Az erősítő gyakorlatok és sportok csak egyfajta izomrost kialakulására alkalmasak, ezért van az, hogy a testépítők, a táncosok, vagy a futók másfajta izomzattal rendelkeznek!

Az izomrostok a megerőltető edzések közben mikroszkopikus nagyságban de több helyen megszakadnak! Itt lép színre az a táplálék kiegészítő amit minden testépítőnek szednie kellene! Ő nem más , mint a fehérje! Ugyan is ahol az izomrost megszakad annak regenerálódnia kell! Ezért az izomnak fehérjére van szüksége amit beépít az izomrostokba !
Tévhit továbbá az ( és itt kérek elnézést a szebbik nemtől) , aki nőből van az ne gyúrjon és tömeget se növeljen!Sajat véleménykent azt mondom aki nőnek érzi magát az tegyen azért , hogy azzá váljon ! A szépen kidolgozott szálkásított izomzat a nőt is magabiztosabbá teszi és csinosabbá is !Kérlek téged kedves olvasó , hogy edzés előtt melegítsd be minden izomzatodat a baleset és egyéb nagyobb szakadások elkerülése végett! Továbbá amit sok edzőteremben nem mondanak…. : a has izom is izom és azt is túl lehet edzeni! Saját érdeked legyen, hogy csak és kizárólag fokozatosan erősítsd magad ! Törekedj arra , hogy megfelelő edzés mellet megfelelő mennyiségű vitamin,VIZET,szénhidrátot és fehérjét juttass a szervezetedbe.

Hölgyeim / Uraim Edzésre FEL!


Enjoy Your Life!


Worm


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lemondó nyilatkozat!

Tisztelt Olvasó! Az ezen a blogon olvasott tartalmak betartása NEM kötelező és nem is ajánlott!A blog célja az,hogy utat mutasson a jobb és egészségesebb élet felé.A blogban szereplő tartalmak a valóságtól nem elrugaszkodva a SAJÁT tapasztalataim alapján valamint az általam felkért szakember tudásán alapul.
Kérem,hogy mielőtt belekezdene bármiféle diétába vagy edzésbe kérdezze meg kezelőorvosát vagy sportorvosát és készíttessen megfelelő edzéstervet!
Ezennel lemondok minden felelősségről, mely a nem várt és nem kellően előkészített edzés vagy diéta által keletkezett egészségügyi problémák felmerülését okozza!A blog olvasása segítséget és önbizalmat próbál adni minden olyan embernek aki változtatni szeretne!
Amennyiben tovább olvassa a blogomat abban az esetben elfogadja a lemondó nyilatkozatban lévő tartalmat és egyetért azzal. Megértését, köszönöm!


Kelt: Redditch (U.K.), 2014-05-16.

Rácz József








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése